Givande ridpass och överben…

I tisdags så fortsatte jag arbetet med galoppfattningar. Han gjorde då 3 galoppfattningar i vänster varv direkt utan spark. När vi bytte varv sedan så blev det 3 stycken galoppfattningar med spark. Men därefter gjorde han galoppfattningar även utan spark åt höger. Han har lite lättare åt vänster än åt höger så det är väl ganska naturligt att det tar emot lite mer åt höger. Men det ska nog gå att få ordning på dessa galoppfattningar. Det tvivlar jag inte på. Han är en smart kille som lär sig snabbt. Vi måste bara fortsätta att jobba med att han ska acceptera och gå undan för skänklarna. I höger varv vill han gärna ställa utåt och trycka in bogen och lyssnar inte riktigt på min innerskänkel och när han går så kan vi inte fatta galopp. Vi måste därför fortsätta arbeta redan där i både skritt och trav. Men vi kommer inte att lämna galoppen och galoppfattningarna bara för att det är lite tungt, utan vi jobbar på i alla gångarter med samma mål.

Efter framgångarna i tisdags då han gjorde flera galoppfattningar utan spark så var jag enormt taggad till att göra ett pass och fortsätta träningen igår (onsdag). När jag tog in han från hagen var han busig som bara han kan vara. Men det är inget konstigt för att vara han. Dock när jag borstade honom och kom till höger fram så såg jag att han hade ett överben på utsidan av frambenet som dessutom var varmt. Så det blev inget ridet igår… Utan det blev kylbalsam och vila… Idag får han gå med senskydd på fram för att undvika att han slår sig igen… Tur i oturen att veterinären är bokad till att komma på måndag.

föl27Prinsen 2010.
Det är så jobbigt att han skadat sig, min lilla bäbis. Vill packa in han i bubbelplast typ. Men det vet jag ju inte går och han är ju en häst så det är bara att gå vidare och vänta ut detta lilla överben. Han kommer inte dö. Inte av detta.

One thought on “Givande ridpass och överben…

  1. Vad roligt att det går så bra för er, ja om vi bortser från överbenet, men sånna har ju var och varannan häst. Det är så häftigt att han är stor “helt plötsligt” och att du nog ska iväg på träningar och tävlingar nu i år. Så himla kul :) Och tjusig har han fortsatt vara! Jag börjar faktiskt att överväga att kanske skaffa mig något yngre… men har inte alls bestämt mig ännu, haha!

    Sv. Ja det känns jätteroligt med Rolle. Både för att det ju är så himla kul att rida, jag kan inte tänka mig att vara utan. Men också för att få träffa likasinnat folk. Känner i princip ingen här, och alla jag jobbar med är medelålders karlar (som jag trivs jättebra med, men vill inte direkt umgås med dom på fritiden). Så detta är verkligen en bra lösning tills vidare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>