Hästarna säkra i stallet

Hästarna kom in i stallet just innan stormen drog igång som värst idag. Jag och min kära stallkompis fick hjälpas åt med stalldörren; en fick hålla i dörren och en fick tömma skottkärran. Stalldörren på baksidan har inget handtag på utsidan, så blåser dörren igen får man gå runt hela stallet för att komma in igen. Vilket är rätt jobbigt;) Hästarna var rätt oroliga just innan intag, men hade stått snällt fram till det började röra sig i stallet. Jag kom till stallet efter att hästarna kommit in. Prinsen har i alla fall haft ett tjockare vintertäcke med hals på sig idag.

Nu står de i alla fall säkra i stallet och mumsar på lite hö. Stormen har klassats upp från klass 2 till klass 3. Här hemma i lägenheten låter det som att fönstren ska blåsa lös… Vi har inte de tätaste fönstren med andra ord… Och ändå var fastighetsskötaren här förra vintern och “fixade” de. Tågtrafiken och bron är stängd för trafik; då vet man att det blåser ordentligt. Men hur som helst. Imorgon kommer hästarna att stå inne. Tyvärr finns det inget alternativ eftersom att vi alla i stallet jobbar och det förmodligen kommer att fortsätta blåsa även imorgon bitti och under dagen. Så det blir lugnast för hästarna att stå inne imorgon. Och det blir lugnast för oss också. För då behöver vi inte oroa oss för att hästarna är oroliga eller att hästarna blir skadade av blåsande objekt. När det blåser såhär pass mycket är det inte att leka med om det kommer något blåsande.

I stormen Simone försvann Prinsens ena vattenbalja (på 40 l)… Jag letade efter den i närheten utan att hitta den, så den har förmodligen blåst iväg långt. Så idag tog jag in hans andra balja för att försäkra mig om att den får vara kvar.

IMG_3460

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>