Överben, överben, överben…

Jag börjar bli less på överben. Men samtidigt känns det ganska lindrigt då det ungefär är det värsta som Prinsen drabbats av. Överbenet har i alla fall inte växt och känns inte lika varmt längre. Så det är ju alltid positivt. Han lyckades nog på något sätt slå sig vid intaget i onsdags… Men nu får han vila fram till måndag då veterinären kommer ut så kan jag rådfråga henne om hur jag ska gå vidare nu. Jag blev helt ställd av detta överben eftersom det enda jag haft siktet inriktat på är träning och hur vi ska utvecklas. Men jag tror samtidigt att detta överben även kan föra något gott med sig. Vi har ju fokuserat så på att träna och komma över våra svårigheter att jag tror att denna vila även kan göra att Prinsen får vila sig lite i form. Han får tid att bearbeta vad som hänt i sitt undermedvetna medan hans kropp även får vila upp sig lite och förhoppningsvis kännas ännu fräschare när vi startar upp igen.

Hur som helst så har Prinsen börjat ha benskydd på sig ute i hagen för att förhindra ytterligare slag på samma ställe. Så han kommer att ha det ett tag. Sen vill jag ju kyla överbenet, om än jag är osäker på hur mycket det hjälper. Och eftersom han har skydd på sig ute så är ju kyllera uteslutet. Att spola benen är också uteslutet eftersom att vi gör det just utanför stallet på grus. Kylbalsam är jag lite osäker till då jag är rädd att det ska värma istället för kyla eller att det ska ge en allergisk reaktion. Men nu så hittade jag ett par fiffiga benskydd som kyler utan kemikalier eller lera! Dessa benskydd är fyllda med kristaller som förvandlas till gelé när de läggs i vatten. Sedan sätter man på skydden i 20 minuter och låter de kyla benen.

20140214-142132.jpg

20140214-142143.jpgDe ser ju inte ut att vara mycket för världen; supertunna med lite grus i känns det som!

20140214-142155.jpgBlötläggs i 40 minuter.

20140214-142214.jpg

20140214-142239.jpgNu är det gelé i de!

20140214-142224.jpgSen direkt på benen i 20 minuter. Benen kändes svala efteråt men jag får nog använda de några fler gånger innan jag uttalar mig på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>