Tankeställare

Det är nog inte många som tänker efter hur det är för den som sitter i kassan i en butik. Det är ett otroligt slitit jobb för axlar och handleder (utifrån egna erfarenheter). Räknade lite på det igår:

I genomsnitt tar jag kanske 2-3 kunder per minut
Kunderna köper i genomsnitt 3-4 varor då
Är det en kund med fler varor kan det handla om 10-30 varor (bara uppskattat) och då tar det ju självklart lite längre tid, kanske 1 minut per kund
Så säg att det passerar ca 10 varor per minut = 10 rörelser på samma sätt per minut = 600 rörelser per timme = 1200 rörelser för 2 timmar (ibland händer det även att vi sitter i 3 timmar i sträck eller ännu mer)
Alla varor är inte tunga, men vissa är (upp till 20-25 kg), och mindre än en femtedel (skulle jag uppskatta) vänder på varorna så att streckkoden hamnar åt rätt håll, vilket då blir ännu mer vridande för handlederna. Så då skulle man ju kunna säga att man får lägga till ungefär 960 rörelser för två timmars arbete vilket då blir ca 2160 rörelser för 2 timmars arbete.

Det är väl inte många som gymmar som gör 2160 repeteringar?

DSC01059

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>