Vårens planering

Jag börjar bli mer och mer taggad inför kommande vår. Prinsen börjar kännas relativt ridbar och jag längtar till att kunna komma igång lite mer kontinuerligt med träningar och även åka iväg på miljöträning till olika ridhus. Men sen börjar jag ju även bli sugen på att tävla. Så nu är siktet inställt. Tanken är ju att han ska bli en tävlingshäst, inte en skogsmulle. Men sen om han skulle sluta som en skogsmulle så är ju inte det något fel heller. Jag vet att han kommer att bli en helt underbar ridhäst som kommer kunna traska fram över stock och sten i skogen, lycklig som få. Men nu har ju alltid målet varit att han ska bli en tävlingshäst så därför får vi ju sikta på det och sen se var det slutar.

Men tillbaka till tävlandet; jag är nämligen lite osäker på vad som är lagom att göra med en fyraårig dressyrhäst. Åker man ut på pay and ride? Ska man rida kvalitetsbedömning för 4-åringar? Ska man åka på klubbtävling?

Såg att Nordvästra Skåne inte har någon kvalitetsbedömning för fyraåriga hästar. Så vi kommer i så fall vara tvungna att åka till Österlen eller Halland. Och är det värt det? Sen är kvalitetsbedömningen i slutet av augusti… Efter sommarbetet? Eller är det tänkt att man ska rida sin fyraåriga häst hela sommaren? Jag som lovat Prinsen en till sommar med sin hagkompis som han blev bästis med. Ja, det är mycket funderingar och jag har inte någon klar plan för hur våren kommer se ut. Allt är ett virrvarr av vilja.

IMG_2496Prinsen och hans bästa (och enda) hagkompis från i somras.

2 thoughts on “Vårens planering

    • Hagen var helt fantastisk. Längst ner i hagen, där bilden är tagen ifrån rinner det en liten bäck med färskt vatten som var hästarnas vattenhål hela sommaren. Otroligt skönt att alltid veta att hästarna har fräscht vatten och att man inte behöver rengöra och fylla vatten varje dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>