Prinsen är inte riktigt som andra hästar

Igår hade Prinsen sitt “examensprov” för i år. Vårt mål var att åka till ett nytt ställe för att rida. Vi har varit iväg två gånger tidigare i år och ridit hos Jenny. Men nu tänkte vi utvidga våra vyer och åka till något nytt ställe för att se hur han reagerar.

Han var superduktig till en början. Gick på transporten hemma lätt som en plätt, lastades av väl framme, hästar som gnäggade runt omkring men han var rätt oberörd, sadlade. Red i alla gångarter i ridhuset, vilket han gjorde bra. Det stod mkt hinder, skottkärror, grepar mm. framme, men han skötte sig väldigt bra bland alla saker. Jag börjar tro att finns hopp för honom.

Allt gick bra tills vi skulle hem… Han var lugn och fin när jag tog av alla grejer och satte på transportskydden. Sedan skulle vi lasta… Han går upp med frambenen på rampen, sen stod han där. Han varken gick fram eller bak… Han bara stod där. Och såg allmänt trött ut i blicken. Psykiskt utmattad häst? Han slog av helt… Vi testade allt; dra/hålla, muta, trycka, smacka, longera, backa och gå fram… Men nej, inget fungerade… Tillslut, efter typ en timme fick vi ringa in det tunga artilleriet, Jenny, som kom som en räddande ängel! Så tillslut fick vi ta oss hem… Trötta och törstiga. Fick muta Malin med lite dricka och glass på macken så var vi alla glada igen:)

Det blir inte alltid som man tänkt sig när man åker iväg med dessa underbara djur. Men det hade ju kunnat vara värre.

20140518-125539.jpg
Såhär trött var han dagen efter vi hade varit iväg sist. Undra hur trött han är idag då egentligen. Lilla Plutte. Men en god egenskap som han har är i alla fall hans aura som gör det omöjligt att bli sur på honom. Malin intygar det även, haha. Hur jobbig han än var igår så gick det inte att bli sur. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>