Att synas i mörkret

Det här var ju en fantastiskt smart tanke vid ridning i mörker. Under alla år när jag hade min ponny, Tanja, så red vi ofta i mörker och jag packade på henne så mycket reflexer som möjligt för att vi skulle synas ordentligt. Hon hade både benreflexer, reflexförbygel, svansreflex, reflex på skrittäcket, reflexer på tränset och tyglarna, och jag hade reflexväst, ibland hjälmreflex, och pannlampa. Allt detta packade vi på oss för att synas för bilarna. Det måste ha sett ganska kul ut med vandrande reflexer i mörkret. Det jag kan tycka i bebyggda områden (som i Skåne tex där landskapet är öppet) är dock att reflexer försvinner in bland lampor från hus och gatbelysningar runt omkring. Där jag red med Tanja var det dock mest skog och becksvart, så vi måste ha synts ganska bra ändå. Det är nästan ännu viktigare med stora och bräkiga reflexer i öppna landskap med mycket ljuskällor runt omkring som reflexerna kan smälta ihop med för bilisterna.

Med de här LED-lamporna i svansen hade man ju kunnat skippa svansreflexen i alla fall. Frågan är dock hur bra den fungerar och om den fyller någon ytterligare funktion. Syns man bättre och uppmärksammar bilister snabbare med dessa LED-lampor än en vanlig svansreflex? Kan hända, tror jag. Jag gillar produkter som förenklar och underlättar. Så en fördel hade ju även varit att man slapp en hel del av alla små reflexer om man skulle köpa dessa LED-lampor till svansen. Dock en nackdel kan jag tycka är priset som ligger på $160 för en enfärgad Tail Light och $250 för en multifärgad Tail Light.

Tail Lights on a horse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>