Prylnörd?

Det är en ständig förändring att rida och det är ju fantastiskt roligt. Något av det som gör ridningen så fantastiskt rolig måste vara att fundera, testa och se hur olika metoder/produkter fungerar för olika hästar. Nu inte att jag håller på med några större experiment med mina hästar. Men det kan vara så små saker som att byta från tredelat bett till tvådelat eller byta sadel. Det är liksom inte bara att sätta sig upp för att tuta och köra. Utan det krävs ibland även lite tankeverksamhet för att verkligen hitta den perfekta kombinationen för just en speciell häst. Det är roligt att testa sig fram i med- och motgångar till vad som fungerar.

För Prinsens del så har han blivit väldigt vild/busig när det har blåst ute. Därav har vi nästan aldrig ridit ute när det blåst och istället hållit oss i ridhuset då. Det är både för- och nackdelar med att ha ridhus; jag har blivit rätt bekväm och tar inte riktigt itu med problemen vi har ute. Men nu i söndags när jag var i stallet så var det uppehåll men blåste som tusan. Så jag tänkte att nu tar vi tag i problemet och går ut på ridbanan om vi så bara ska longera tills han är lugn. Hans kära mor brukar reagera väldigt starkt på ljud så jag tänkte att jag skulle testa samma metod på Prinsen: att sätta på honom en huva. Och vilken skillnad! Han var lugn som en filbunke och travade lugnt runt när jag longerade honom. Så jag satt upp och red runt lite. Han var lika lugn men gjorde ett halvhjärtat bocksprång och föll över i galopp någon gång. Men i det stora hela så kändes han inte som en stor explosion eller bockade hej-vilt. Så jag är mer än nöjd.

Däremot så är hans huva, den enda som jag äger, så himla ful. Så jag skulle aldrig kunna visa oss någonstans iförd den. Knappt ens att jag skulle kunna sätta på den när det är någon annan i stallet. Så ful är den. Men hur som helst så är det en ny huva på väg hem till oss nu i denna stund. Den borde komma fram innan påskhelgen hoppas jag. Det fick även bli en ännu mer ljuddämpad huva än en vanlig med bara tyg i öronen. Det blev med andra ord en Equiline Soundless Ear Net. Så nu återstår det bara att se hur han reagerar med den nya huvan och hur det kommer fungera i framtiden. Bara för att det fungerat en gång behöver det inte betyda att det är det vinnande konceptet som kommer fungera om och om igen. Men det är helt klart värt ett försök. Så vi testar. En svart huva fick det bli för den som är intresserad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>