Bra verktyg i stallet underlättar stalljobbet!

En sak som jag verkligen uppskattar i stallet, men även överhuvudtaget i mitt liv är ordentliga verktyg. Och då menar jag verktyg till vad det nu än är som jag ska göra; laga mat, mocka och sopa, städa, borra upp en hylla, eller vad det nu kan vara. Att äga en häst tar upp enormt mycket av ens tid och att då spilla tid på att göra arbetet i stallet mer besvärligt än nödvändigt känns väldigt onödigt. Själv har jag haft egen häst sen jag var 11 år gammal och mocka, sopa, mm. är inte anledningen till att jag fortfarande har häst. Så detta tråkiga måste får gärna gå så fort som möjligt för min del. Visst att det kan vara som terapi att stå och mocka ibland; tänka över allt som hänt under dagen eller vad man ska göra under dagen. Men det är ju verkligen inte därför jag har häst som sagt. Sen gillar jag också när min häst har det rent och fräscht så det är ju inget jag slarvar med. Men än en gång är det inte anledningen till att jag har häst, utan mer ett måste och det blir ett tillfredsställande för själen när man vet att hästen har det bra.

Det är ofta vänner till mig (som inte är hästintresserade) frågar hur mycket tid jag tillbringar i stallet varje dag och dom kan inte förstå hur jag klarar det. Dom kan inte förstå att jag orkar lägga så mycket tid i stallet varje dag eller var jag finner motivationen. Det enda jag vet är att det är tillfredsställelsen när Prinsen har det bra som får mig att orka varje dag; oavsett om jag är sjuk eller har det stressigt en dag. Sen att jag anpassar Prinsens arbete utifrån mitt liv är ett måste för att få mitt liv att gå runt. Men hur som helst så uppskattar jag ordentliga verktyg så stalljobbet går enkelt och snabbt. Allt eftersom att jag har varit installad här nere i Skåne så har ett efter ett verktyg lagts till i mitt eget förråd, trots att det finns verktyg i stallet.

När jag flyttade ner Prinsen skickade mamma med mitt gamla tävlingsskåp fyllt med lite gamla täcken, borstar, min ponnys gamla sadel och lite träns med mera. Nu har jag en hel uppsättning av stallverktyg; skottkärra, grep, kratta och nu igår utökades den med en sop. Allt är verktyg som för mig får arbetet att gå snabbare. Jag vill inte behöva fundera var jag hittar sop, grep, skottkärra mm. när jag kommer till stallet, utan jag vill veta att alla dessa grejer finns på sin plats när jag kommer så jag slipper slösa värdefull tid som jag kan lägga på Prinsen istället för att springa runt och leta. Stalljobb ska vara snabbt, enkelt och effektivt.

DSC_0026

DSC_0082Jag spenderar hellre tid med denna gosiga häst än i stallet letandes efter en sop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>