Foderlåda

En fördel med att använda sig utav slowfeedingnät är ju självklart att höet räcker längre än utan nät. Då har hästen hö att äta en längre tid än om den hade fått höet löst. Prinsen äter sitt morgonhö och eftermiddagshö i slowfeedingnät och han har alltid kvar hö efter att de andra har ätit upp sitt (som inte har slowfeedingnät). På eftermiddagen räcker Prinsens 3 kg längre tid än vad de andra hästarnas hö gör, och vad jag vet så får dom mer hö än Prinsen viktmässigt vid den måltiden.

Det är viktigt för mig att min häst får ha hö så länge som möjligt under dygnets timmar att tugga på och slowfeedingnät möjliggör detta utan att man behöver ge obegränsat med hö. Men det finns ju även ännu en till fördel med slowfeedingnät och det är ju att höet inte blåser bort då det blåser storm, som det så ofta gör i Skåne… Det kanske inte syns så väl på bilden, men det blåste otroligt mycket denna dagen. Man ser att vinden blåst Prinsens pannlugg åt sidan, han står alltså mot vinden med ansiktet.

20131202-214535.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>