Fortsatt busig häst

Prinsen fortsätter att busa. Tog honom till ridhuset idag igen och han gjorde samma procedur idag som igår. Fast idag gjorde han nästan ännu mer bakutsparkar än igår. Han tyckte det var dökul! Vi skrittade fram innan, så han var lite mjuk i kroppen sedan släppte jag lös vilddjuret. Han la sig ner, rullade och brallade sedan iväg. Men han lugnade sig efter en stund och ville då hellre vara med matte än att springa runt. Så vi lekte runt lite; jag gick, sprang, stannade, gick i cirklar, mm. och Prinsen följde efter. Söthäst. Sen blev han lite väl busig och nafsade i min jacka så jag hoppade till och hej vilken reaktion; han hoppade baklänges. Han visste nog innerst inne att det han gjorde var fel. Och det känns ju skönt att veta att något har fastnat i hans minne. Nu är ju bara nästa steg att han inte ska nafsa överhuvudtaget, men första steget är taget.

Det var ett tag när han var 1,5-2 år gammal som jag trodde han var knäpp eller saknade en skruv eller två. Han var så vild och galen och det fanns ingen hejd och hur många gånger vi än repeterade så kändes det som att det aldrig satte sig. Det var bara att börja om på ruta ett varje dag och ruta ett var ungefär 100 rutor bakom den ruta jag önskade att han skulle vara på. Men nu känns det i alla fall som att vi har ett bra utgångsläge varje dag och vi har roligt tillsammans. Han är min jättestora nallebjörn. Han är verkligen en mysig häst men samtidigt busig och på något sätt artig samtidigt som han tänjer på gränserna med glimten i ögat. Det är nog därför som väldigt många andra hästar blir irriterade på honom; han ska alltid testa om han kan skjuta lite på gränserna för vad som är okej och inte.

Nu blev detta ett långt babbel om Prinsens personlighet, men så får det vara. Jag ville bara berätta att han var lika busig idag som igår.

FlemKnashästen ska alltid flema om man klappar han vid mulen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>