Framsteg i vår kommunikation

I lördags så drog jag fram bron i ridhuset igen för att fortsätta vårt arbete med att få upp bakbenen på den samtidigt med frambenen. Det var inga som helst problem att få Prinsen att ställa sig på bron med frambenen. Men bakbenen däremot… Bron är endast 120 cm lång och Prinsen är väl 140-145 cm lång. Så det krävdes alltså att han skulle ställa bakbenen mer in under sig än vanligt för att få upp bakbenen på bron.

Vi började med att skritta fram, sedan släppte jag lös honom så han fick springa av sig lite. Han rullade som vanligt och spratt sedan i väg i bockar och bakutsparkar. Men det höll bara i sig i två varv sedan tyckte han att det räckte. Så då tog jag på honom grimman igen och började med att gå upp med frambenen på bron. När han väl stod med frambenen på bron så tog vi ministeg fram så att han ställde sig längst fram med framhovarna. Detta tyckte han dock var lite tramsigt; varför ta små steg när man kan ta ett bamsekliv och slippa stå på det där äckliga? Så varje gång han gick av bron tog jag honom på en liten volt runt mig och han fick trava runt. Prinsen är väldigt lat av sig, så efter ca 3 varv ser man på honom att han vill sakta av, så då får han springa 1-2 varv extra bara för att det ska vara en “bestraffning” för honom. Direkt efter att han fått trava runt på volten bad jag honom att gå upp på bron igen. När han väl stod där fick han klapp i pannan och kli på halsen (som han älskar). Inget godis här, bara beröring som belöning och det behövs inget mer. Så han började till slut gilla läget med att stå med frambenen på bron.

Efter att vi hållit på ett tag så kom en stallkompis in i ridhuset. Prinsen stod då med frambenen på bron och vi stannade där medan jag stod och pratade med min stallkompis. Prinsen höll på och tramsade sig; bet i grimskaftet, skulle puffa på mig osv. så jag stod bara där och retades tillbaka tills han skulle ledsna. Och hipps vipps så stod Prinsen med bakbenen på bron också! Hur det gick till vet jag inte! Men hur som helst så stod han där! Han fick massa klappar och beröm då och han verkade känna sig som en kung.

Stallkompisen gick i alla fall efter ett tag och vi fortsatte ett tag till efter det för att få upp bakbenen på bron på lite mer kommando. Så vi gick runt, upp med frambenen, ställde frambenen så långt fram som möjligt och sedan tryckte jag lite på bakbenen för att få honom att gå upp med de på bron och efter några försök så stod han där igen! Och han verkade inte ha något emot det eftersom jag till och med kunde backa bak för att ta ett kort på honom när han stod där. Lilla gullehästen. Efter detta så slutade vi genast eftersom vi hade uppnått dagens mål: att få upp bakbenen på bron samtidigt som frambenen! Att få det på kommando mer korrekt och snabbare får vi ta en annan dag.

IMG_3691Såhär mycket partiklar är det visst i luften i ridhuset efter att Prinsen bockat runt som en tok.

IMG_3696Bäst att spana in vad det är för konstigt på marken, kanske man kan äta den?

IMG_3697Duktig häst med alla fyra på bron.

IMG_3699Duktig häst. Han stod till och med still så jag kunde backa bak och ta ett bildbevis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>