Horseware Vari-Layer

Horseware har kommit ut med ett nytt vintertäcke; vari-layer. Tycker det verkar vara supersmart uppbyggt. Som jag har förstått det så är fodret i täcket lagt i tre lager med 150 gram i varje lager. Ett lager går över hela täcket, ett lager går över ryggen och ner till halva täcket och det sista lagret ligger i princip bara på ryggen. Det är ju självklart ryggen man vill ska vara varm och torr på hästen och med detta upplägg i täcket så är det ju störst tjocklek över ryggen och mindre på sidorna. För min häst, Prinsen, är jag rädd att ett 450 grams täcke skulle bli för varmt. Han är nämligen väldigt varm av sig. Men detta täcke skulle jag kunna tänka mig med tanke på att det är tunnare på sidorna och tjockare på ryggen.

Hemma i Piteå där det snöar en hel del under halva året typ så skulle detta täcke även vara superbra tror jag. Min ponny, Tanja, hade ofta ett lager med snö på täcket när man tog in henne. Hon hade ett gammalt Rambo (det traditionella lila med grön kant och helhals) och när jag tog in henne så brukar snön ligga orörd på hennes rygg. På andra hästar som hade andra, onämnda märken, på hästtäcken så brukar snön ha smält uppe på ryggen och bildat ett islager istället eller läckt igenom täcket. Men Rambo är verkligen fantastiska vintertäcken. Jag vet inget bättre vintertäcke! Att täcket är så bra isolerat att värmen stannar i täcket och inte smälter snön som ligger på är otroligt bra enligt mig. Tror att detta vari-layer-täcke skulle fungera på precis samma sätt.

Rambo Supreme with Vari-Layer

Sen att Horsewares täcken har den absolut bästa passformen enligt mig gör ju inte det hela sämre. Det finns inte många täcken som hästarna inte får skav av när de har på sig täcket i stort sett hela tiden, men inget av Horsewares täcken har gett mina hästar skav (varken Rambo, Amigo eller Mio).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>