Tillväxten på hovarna står still

Prinsens hovar hade knappt växt något alls sen sist. Det fanns nästan inget att ta bort; mest bara forma till hovarna. Men Prinsen verkar i alla fall trampa ner relativt rakt på sina hovar för de var varken mer slitna på in- eller utsidan. Och det är ju alltid bra. Hovarna formades mest till på bredden och längst fram där de börjat flyta ut lite. Annars var det inte mycket att göra.

Men min barfotahovslagare ville mena att tillväxten av hovarna ofta stannar av lite på vintern och kommer igång igen till våren. Vanligtvis brukar tillväxten avta vid november-december men i år är det tydligen rätt sent; december-januari. Jag kan ge extra biotin om jag vill men det är inte nödvändigt eftersom tillväxten kommer komma igång snart igen. Men något som man får akta sig för när man köper biotin är att se till så det inte innehåller en massa socker. För socker är inte bra för hästar…tycker jag i alla fall.

Något som jag däremot ser att jag måste göra är att ta bort flikarna som står rätt ut vid ballarna. Det är ju inget skadligt men det stör mig något enormt. Tycker inte alls om när det sticker ut sådana flikar. Så imorgon åker saxen fram!

20140131-201914.jpg
Prinsens höger fram

20140131-201933.jpg
Prinsens höger bak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>