Vila och massage

Idag stod vila på schemat för Prinsen men även massage. Han hade lite spänningar på högra sidan så han ska få massage igen nästa söndag för att riktigt ta igenom spänningarna. Men han är som go för när det gör lite ont så trycker han bara emot och verkar tycka det är skönt, lite sådär ont-skönt. Så han har nog inget emot lite mer massage nästa helg.

I och med att jag inte skulle rida idag så var jag så ordentlig att jag gick/joggade till stallet. Det är fantastiskt att ha stallet så nära att det endast tar 25 min att gå dit. Vädret var skönt på vägen till stallet men när jag skulle hem regnade det och blåste och jag hade turen att få skjuts hem med några från stallet. Mycket uppskattat!

20150412-210254.jpg

Reflexer!

Ett högaktuellt ämne för tillfället då mörkret börjat falla på och det ofta är mörkt då man kommer till stallet.

Vilken sorts reflexer brukar ni använda?

Själv använder jag:
– Benreflexer på alla fyra ben
– Reflexbrösta
– Röd blinkande reflex som jag hänger i reflexbröstan
– Reflexer som går att klämma fast på täcket/skrittäcket längst bak
– Reflexväst

Måste investera i:
– Reflexer till tränset
– Svansreflex

Målmedvetenhet

Nu är jag hur taggad som helst att komma igång med träningen. Om det är något som sporrar mig så är det mål och att uppnå de. Har jag riktat in mig på något så är det fullt fokus. Allt eller inget med andra ord. Nästa onsdag ska vi träna för tränare första gången efter sommarbetet.

Mitt kortsiktiga mål för tillfället är att kunna ställa upp i kval till 4-års championat med Prinsen. Det är ett högt mål med tanke på hur relativt lite han gjort men samtidigt ett relevant mål med tanke på hur mycket och snabbt han utvecklats. Jag kommer i alla fall kämpa på mot detta målet och sen får vi se om vi når till nivån att ställa upp. Men fokuset är inställt! Jag låter sedan min tränare avgöra om vi är redo eller inte. Min syn på det hela är något partisk medan hennes är mer objektiv på situationen. Är vi inte redo så är vi inte och då ska vi inte ställa upp. Men jag tycker han har en bra grund och ett psyke som borde klara det. Nu ska vi bara finslipa på mer grundridning denna vecka inför träningen nästa onsdag!

20140819-173242.jpg