Miljöträning

Prinsen har äntligen varit iväg på lite miljöträning. Han var otroligt duktig och överraskade som vanligt. Att han beter sig bra börjar nu mer vara vanligt beteende än ovanligt. Så ingen är gladare än jag. Äntligen känns det som att allt arbete jag har lagt ner verkar ge utdelning.

Hur som helst så började dagen med att jag gjorde iordning honom och satte på hans transportskydd. Transportskydden är över ett år gamla men han har aldrig använt de. Han tyckte i alla fall att det var döläskigt att ha transportskydd på bakbenen till en början. Men det gick över rätt snabbt. Sen gick vi ut och lastade. Detta behöver vi helt klart träna mer på, men han skötte sig bra. Han gick in i transporten efter bara en liten stund.

Väl framme så lastade vi av och sadlade. Benlindor hade han sen innan och tränsade gjorde jag i transporten innan jag lastade ut. Lite svårt hade han att stå still, men ändå inte så farligt var det. Han höll sig i skinnet, så det tog bara nån minut att sadla. Sedan gick vi till ridplanen och skrittade fram, ledandes. När vi skrittat ett tag så satte jag på longerlinan och longerade honom på både halvorna av ridplanen, i både varven och i både trav och galopp. Han verkade inte alls uppjagad utan travade lugnt runt och ville knappt fatta galopp. När han verkade så lugn så hoppade jag upp. Travade bara några varv sedan fick det räcka eftersom han var så duktig!

När vi sedan skulle lasta och åka hem, så ville han inte alls in i transporten. Detta var första gången någonsin som han åker iväg på träning. Så det här med att åka transport två gånger på en och samma dag tyckte han var konstigt. Vi tjorvade på lite fram och tillbaka med lastningen. Sedan när han ännu en gång ställt sig på rampen till transporten så såg han helt död ut i blicken; det fanns liksom ingen Prins kvar där inne. Så jag bad pappa att trycka lite på hans rumpa och mycket väl så gick Prinsen in i transporten till slut efter lite knuffande. Knasiga häst. Vilken häst trycker man in i transporten? Det går att konstatera än en gång att Prinsen inte riktigt är som andra hästar! Men han är rätt go’. Jag tror han var helt slut psykiskt och inte visste vad som förväntades av honom eller vad han skulle göra. Han fick i alla fall en god natts sömn och vila dagen därpå för att smälta miljöträningen dagen före.

Prinsen och pappaPrinsen och pappa när jag väl fått på sadeln efter lite om och men.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>