Föreställningar kring Norrland

Det är lustigt vilka föreställningar en del i södra Sverige har kring Norrland. Jag vet inte hur många gånger jag blivit tilltalad som “Pite”. Som att jag skulle kalla dem “Helsingborg” eller “Stockholm”. Jättekonstigt. Ja, jag kommer från Pite, men det gör en hel massa fler också! Är väl jättekonstigt att tilltala folk efter var de kommer ifrån?!

Sedan så tror folk att jag körde skoter till skolan när jag var liten eller att jag äger renar och är same. Är det så? Måste man köra skoter eller äga renar och vara same när man kommer från Norrland? Det är ju inte omöjligt att lura i folk att vi har isbjörnar heller… Eller pingviner… Eller att leva i Norrland är som taget ur “Jägarna”… Vad jag vet så hade inte alla mina kompisar skoter när vi växte upp och knappt nån jag känner äger renar. Jag har och har aldrig haft varken skoter eller renar. Men trots detta så kommer jag från Norrland!

DSC01160Vackra Piteå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>