Omställning

Det är en jobbig omställning för Prinsen som pågår för tillfället. Han har haft ett års semester där vi tagit allt jättelugnt och i vår egen takt. Nu är det mer krav på honom och att han ska lyssna på hjälperna. Men han går framåt i utvecklingen i alla fall, om än det går sakta med galoppfattningarna. Han behöver dock bygga en hel del mer muskler innan han orkar göra bra galoppfattningar stadigt.

Idag gjorde han dock fler fina galoppfattningar än fattningar med spark. Däremot så tappade vi styrningen på den öppna delen av volten, så vi fick kämpa lite där. Är det inte det ena så är det något annat med unghästar. Det är ju en del av charmen också. Men det krävs även att jag presterar på topp för att det ska gå bra. Idag tappade jag yttersidan lite när han ville flyta ut på den öppna delen av volten, så när jag fångade upp den så gick det mycket bättre.

Imorgon blir det vila för Prinsen och sen tar vi ett travpass på onsdag igen. Han blir svettig av bara lite jobb med galoppfattningar så jag vill ta det försiktigt nu i denna övergångsfas så han inte överanstränger sig. Men det känns att det går framåt mest varje dag.

IMG_0689Prinsen mumsar på äpplen i trädet (förra sommaren)
En bild som är helt irrelevant till inlägget egentligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>