Det var första avramlingen för mig och Prinsen

Idag var det dags. Dags att ramla av. Det var länge sedan jag gjorde det, flera år sen för att vara exakt. Jag har länge gått och tänkt på att ramla av sedan jag började att rida in Prinsen. Jag har sett en avramling med skräck, att jag kommer göra illa mig eller att Prinsen ska bli rädd. Men idag ramlade jag av och inget av det hände. Det enda negativa var väl att mitt ena knä är lite svullet nu och jag haltar lite. Men det är väl inte så farligt. Vi hästmänniskor är verkligen knäppa för jag antar att jag inte är den enda som inte ser ridskador så allvarligt och alltid hoppar upp på hästen igen. Man kan alltid rida en stund. Det finns det inget som hindrar en från, oavsett hur man ramlat av (i stort sett). Den här gången hade jag ju dock tur som inte gjorde illa mig mer än att jag drogs fram på knä någon meter.

Den var ganska snygg avramlingen, om en avramling nu kan vara snygg. Prinsen gjorde ett sånt mega-bocksprång där han samtidigt sköt rygg när vi skulle fatta galopp så jag hamnade på något sätt på den vänstra sidan av honom, gled mot honom, ner på fötterna. Sen höll jag dock kvar i tyglarna, som jag alltid gör, så gå flög jag framåt och landade på knäna och drogs fram så cirka 2 meter innan jag tappade tygeln. Jag var dränkt i ridhussand; byxorna, ridstövlarna och handskarna. Prinsen däremot sprang ett halvt varv sedan upptäckte han att jag låg på marken, så då vände han och kom tillbaka och stod och tittade på mig där jag låg i sanden. Ganska söt. Men det måste ändå tyda på att jag och Prinsen har en bra relation; att Prinsen trots vad som hände kom tillbaka till mig som sin ledare.

IMG_3711Här har jag ändå torkat bort den lösa sanden. Mina ridstövlar blev rispade också. Men det är väl skitsamma, det är bara mina vardagsstövlar. Får putsa upp stövlarna och hoppas det inte syns allt för mycket.

Efter avramlingen så fortsatte jag att rida och vi galopperade åt bägge hållen. Några till bocksprång fick han till men sen galopperade han fint. Det är ju trots allt bara tredje ridpasset sen vinteruppehållet. Ska dock tilläggas att vi endast galopperade ett halvt varv åt vardera håll. Mest för att checka av fattningen, som uppenbarligen gick sådär första gången. Men man måste ju utmana ödet lite ibland. Och med det menar jag att jag måste utmana Prinsen ibland för att se var vi står. Idag gick det dock lite över styr och jag ramlade av, men det vara bara ett jäkla bocksprång; jag hade lika gärna kunnat sitta kvar. Ibland sitter man kvar, ibland inte. Så är det. Det är bara att hoppas och försöka landa så mjukt som möjligt.

IMG_3702Vi invigde vårt nya schabrak idag – det gick ju skitbra…not. Härligt vinterväder (ironisk) var det också idag, riktigt stormigt ute. Man ser på Prinsens svans hur mycket det verkligen blåste idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>