Ett mysigt joggpass, eller?

Ja, var ska man börja?… Prinsen håller på att joggas ner inför sin jul/vintervila. Så igår tänkte jag och en till i stallet att vi skulle ta ett lugnt pass på ridplanen. Hon skulle promenera med sin häst, som också vilar, och jag skulle rida lite lätt med Prinsen. Mm, det låter väl jättemysigt och det tyckte vi med. Bara det att Mini ballade ur totalt efter ca 10 minuter, stegrade sig, bockade och så helt plötsligt var det en lös och jätteglad Mini på ridbanan som kom väldigt snabbt mot oss, så jag kastade mig av. Höll fast Prinsen medan Mini sprang några varv, men Mini hade ingen tanke på att stanna och Prinsen gjorde allt för att få vara med. Han stegrade sig, sparkade bakut, hopp och studs på stället, osv. Så tillslut tappade jag honom med.

Och dessa två små hästar sprang runt och runt och runt och runt, superglada… Suck. Vi fick stå snällt i mitten och försöka akta oss så gott det gick. Vilka race dem drog. Men tillslut så blev Mini less på Prinsens bus och försökte jaga bort honom, vilket gick sådär. Så Prinsen blev inträngd i ett hörn på ridplanen, men det var Mini som fick sig en spark av Prinsen. Hon verkade dock inte skadad av sparken som hon fick på bogen. Att Prinsen går utan skor kan ju också ha bidragit till att sparken inte tog allt för hårt. Men efter denna lilla incidenten så stannade de två tokhuvudena till och vi kunde till slut fånga in dem.

Vi fick leda de ett tag för att lugna ner dem lite. Sen satt jag upp igen, red ett varv och hoppade sen av igen. Ville inte sluta med att kasta mig av. Men Mini var fortfarande uppe i varv och det kändes inte riktigt säkert att hon skulle hålla sig i skinnet så det fick bara bli en kort tur för att inte utmana ödet mer än nödvändigt.

Ja, vilket pass det blev. Det tog flera timmar för mig att smälta vad som hände egentligen. Vad hände med vår lugna lilla mystur? Men hästarna var glada i alla fall. Livsglädje fanns där om än det inte blev som vi hade tänkt att det skulle bli.

20131218-135558.jpgEfter att de lugnat sig lite och vi inväntade ett nytt grimskaft för att kunna fånga Busen nr. 1 (Mini).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>