Galoppombyte

Igår var jag tvungen att testa.

Prinsen har stärkt sig och orkar hålla en ordentlig galopp hela varv och volter nu. Sen är han lite busig av sig också och vill sparka och skutta lite. Så jag var bara tvungen att testa byta varv i galoppen. Från vänster till höger var det lite sådär; bytte fram, bytte tillbaka, bytte fram och sen bytte bak till slut. Men från höger till vänster märkte jag inte ens bytet; jag bad han byta, hände ingenting, bad igen, hände ingenting, tittar ner och han har vänster galopp. WOW!

Detta är inget som vi kommer fortsätta träna på, än. Men det var kul att testa för att se om det finns hopp för killen. Och det finns det. Känns roligt att han börjar lägga på sig muskler och ta för sig mer. På tisdag är dressyrträning inbokat! Ska bli spännande. Vi ska kolla över sadlarna som hastigast också. Sedan blir det kanske att göra en större utredning av sadelsituationen. Vi får se.

IMG_4012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>