Gratis ena dagen och värd en miljon andra dagen

Man kan aldrig riktigt veta vad som komma skall med Prinsen. I lördags var han hemsk; hade vilat några dagar för mycket samtidigt som det var träning i ridhuset – för ISLANDSHÄSTAR… Han bockade och skuttade hit och dit och jag flög som en vante… Men i nästa stund så tvärnita han och stod pall och skulle inte röra sig en millimeter… Väldigt billig var han. Och jag var utan både sporrar och spö så jag hade ingenting att säga till om. Han är även under igångsättning nu så jag vill inte rida så hårt men i lördags blev det nästan en timme för han höll på att dumma sig så… Hade även den ljudisolerade huvan på honom och den skakade han av sig halvvägs in i passet och då fick hans dumheter nytt bränsle så därför blev passet rätt långt.

Men så i söndags preparerade jag mig med mod, bestämdhet, ett spö och en genomtänkt plan och han gick för en miljon! Inget bockande och inga stopp. Han tuffade på framåt i luftig trav och vi gjorde mest krumelurer innanför spåret för att alltid hålla om med benen och aldrig släppa stödet i tyglarna, fånga upp yttersidan och låta honom hitta sin egen balans utan att ta stöd mot väggen. Han var elektrisk och fantastisk och höll sig på backen hela passet! Han vill gärna trampa iväg i galopp ur hörnpasseringarna ut på långsidan så där fick jag göra halvhalter för att hålla ner honom i trav och sedan fattade jag två galoppfattningar i vardera varv mitt på långsidan istället för att sedan vända över ridbanan i en halvbåge innan nästa kortsida för att han även i galoppen ska få hitta sin egen balans. Riktigt luftig och fin galopp hade han det lilla vi galopperade. Gullehästen kan leverera när han vill. Det gäller bara att få honom att vilja leverera.

20150209-063048.jpg
Längre bort än såhär kunde jag inte komma med en sällskapssjuk Prins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>