Mjukgörande pass

Idag fick det bli ett mjukgörande pass med bara skritt och trav. Gick på fyrkanten innanför spåret och sedan in på volter och ställde inåt, ställde även inåt i alla hörnpasseringar och tänkte öppna på rakspåret på kvartlinjen innanför spåret. Gick super! Har fått säga till han på skarpen några gånger med att han inte får gå dit näsan visar. Han måste kunna gå rakt fram men ändå ställa inåt. Tidigare så har vi bara gått dit näsan visar men nu är det slut på det. Lite protester visar han dock när han inte förstår men med ihärdighet så förstår han efter några steg och gör det superbra.

Trots att vi bara skrittade och travade idag, i ca 30 minuter så var han lite svettig när vi var klara. Så det måste ju betyda att han fått arbeta lite idag ändå. Tror att han behöver en övergångsperiod nu till vårt “nya” ridsätt. Så idag var det skritt och trav, imorgon tar vi galoppfattningar igen och sen på onsdag kör vi skritt och trav igen för att backa av lite än en gång så han får en chans att stärka och lära sig allt nytt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>