Styrövning

Igår så tränade vi på styrningen som vi har uppmärksammats om inte är den bästa. Vi måste kunna ställa inåt men ändå följa volten eller ett rakspår. Som det har varit tidigare så har vi svängt dit näsan pekar. Men nu är det alltså slut med det. Nu tränar vi stenhårt på detta med ställning och styrning. Och jag måste säga att det går framåt; sakta men säkert!

Jag ställde fram fyra stycken koner för att ha något att sikta mot. Vi har ju som sagt tidigare svängt dit näsan pekar, så när jag ställer inåt så svänger Prinsen inåt. Det blir alltså en mindre och mindre volt ju mer/längre tid jag ställer. Men med dessa koner utställda så tvingas jag att styra med benen och ställa med tyglarna. Vi ska bli betydligt mycket bättre på styrningen med skänklarna. Jag får inte acceptera att han ignorerar mina skänklar. Allt ansvar ligger hos ryttaren. Det jag accepterar kommer han att göra. Jag vill inte att han ignorerar skänklarna och därmed får jag inte acceptera att han gör det heller.

KonerBilden ovan visar en otroligt dålig och sned skiss över hur jag ställde konerna (de gula prickarna/ringarna) och hur vi red (de smala strecken i en stor 8:a). Glöm hur otroligt dålig skissen är. Jag ska försöka förfina mina skills på detta till nästa gång jag ska visa en övning (om det händer igen).

Men i alla fall så ger dessa utställda koner riktlinjer för var vi ska börja och sluta volterna. Det är ingen märkvärdig övning men den ger ridpasset klarare riktmärken. För oss krävs det i denna övning att jag hela tiden är uppmärksam så att han inte faller inåt eller svänger inåt när jag ställer inåt. Någon gång fick jag skänkla till ordentligt med innerskänkeln för att uppmärksamma honom på att det inte är okej att luta sig mot den och falla in. Detta gjorde vi både i skritt och trav. Vi varierade också mellan att gå på någon utav de stora volterna några varv eller på åttvolten.

Innan slutet av passet var han mjuk i sidorna och lyssnade relativt bra på skänklarna. Detta arbete med att få honom att lyssna på skänklarna kommer inte att gå på ett pass. Men jag tycker att vi är på rätt spår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>