Unghästträning

Varje dag är en träning när man rider unghäst. Man vet aldrig riktigt vad som väntar, som jag sa igår. Man får se utveckling nästan varje dag, oftast till det bättre men ibland tvärt om. Det gäller att alltid ha en plan när man sitter upp men även kunna vara snabb på att ändra sin plan om man märker att unghästen har andra planer för dagen.

Prinsen har kommit in i någon fas nu när han ska sparka bakut när vi ska fatta galopp. Förra året (2,5-3 år) var han jätteseg och tyckte det var mysigare att stå still än att gå framåt. Nu (3,5 år gammal) har han funnit bättre balans och tycker det är dökul att galoppera runt ridbanan. Och nu har han som sagt även börjat visa det genom att sparka bakut och bocka lite ibland. Men det kommer som sagt mest när vi ska fatta galopp. Jag ser det dock som positivt att han reagerar när jag ger galoppskänkel, nu gäller det bara att få bort sparkarna. Vi har dock alltid avslutat varje pass med minst en galoppfattning åt varje håll utan bakutspark. Ibland får man vara glad för det lilla!

IMG_3436x

Busig unghäst på ridbanan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>