Wow

Gårdagens pass med Prinsen gick så fantastiskt bra. Vi jobbar ju vidare med allt från träningen förra veckan. Och igår var det dags för skritt och trav där vi fokuserar på mjukgörande ställning inåt. Vi måste ju självklart kunna gå på volt och samtidigt ställa inåt, utan att svänga inåt. Tidigare har vi enbart gått dit näsan pekar, så ställer jag inåt så svänger han inåt. Men nu börjar han faktiskt förstå att man kan titta inåt men fortsätta runt på en stor volt. Han har med andra ord börjat lyssna på mina skänklar mer än vad han gjort tidigare.

Vi tränade även på att kunna gå på kvartslinjen och tänka öppna. I höger varv gick det kanonbra men vänster varv var svårare. Så i vänster varv fick vi lägga en liten volt i början av kvartslinjen för att böja igenom halsen för att sedan gå rakt fram på kvartslinjen med tanken att rida öppna. Jag fick skänkla till några gånger lite skarpare än vanligt för att markera, men efter det förstod han.

DSC00856Fula lilla ankungen som börjar bli en ståtlig snygging.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>